Zbor umanitar efectuat cu o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române

Eduard Pascu |
Data publicării:

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează joi, 8 aprilie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni-Timișoara-München-Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, de pe aeroportul din Timișoara, a unui pacient care a suferit arsuri.

La întoarcere, aeronava va prelua din Germania doi pacienți români care vor fi aduși la București. Echipa medicală care monitorizează pacienții pe timpul zborurilor este formată din specialiști din cadrul SMURD București și Ministerului Apărării Naționale, se arată într-un comunicat la MApN.

Misiunea a fost aprobată de ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian astăzi, în jurul orei 10.30.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel