Zalujnîi prezintă „lista” cu ce are Ucraina nevoie pentru a-și elibera teritoriul. „Nici măcar nu vorbesc de avioane F-16”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
F-16 american, sursă foto: US Air Force
F-16 american, sursă foto: US Air Force

Valerii Zalujnîi, Comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei, în cadrul unui interviu, nu s-a ferit să prezinte armamentul de care Ucraina are nevoie pentru a respinge forțele ruse de ocupație de pe teritoriul ei.

Valerii Zalujnîi, într-un interviu acordat pentru publicația The Economist, arată că eliberarea teritoriului cucerit de Federația Rusă, în invazia neprovocată, începută pe 24 februarie este realizabilă, dar atrage atenția asupra mai multor aspecte.

 

Cel mai bun contraexemplu: Rusia. Ucraina a prezentat lista cu arme de care are nevoie pentru victorie. „Nici măcar nu vorbesc de F-16”

 

2. Valerii Za... (274245803_287283626836969_4467044467691748303_n_51367900.jpg)Valerii Zalujnîi, Comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei

Acesta subliniază că efortul militar de eliberare a teritoriilor ocupate de ruși trebuie susținut de transferul a mai multor categorii de armament către Kiev.

„Nu pot face lucrul acesta doar cu două brigăzi. Primesc ceea ce primesc, dar este mai puțin decât îmi trebuie. Nu este încă timpul să ne adresăm soldaților ucraineni, așa cum Mannerheim s-a adresat soldaților finlandezi”, arată comandantul șef al armatei ucrainene. (n.r. Zalujnîi face, probabil, referire la citatul atribuit liderului armatei finlandeze din Războiul de iarnă, dus împotriva URSS: „Fortificațiile, tunurile și ajutorul străin vor ajuta doar în măsura în care fiecare om va ști că el însuși este gardianul țării sale”).

Zalujnîi a spus că partea ucraineană a făcut calcule cu privire la numărul necesar de tancuri, artilerie și alte arme.

  • 300 tancuri;

  • 600-700 vehicule de luptă ale infanteriei;

  • 500 de obuziere.

”Avem nevoie de tancuri, avem nevoie de vehicule de luptă pentru infanterie. Și avem nevoie de muniție. Vă rugăm să rețineți că acum nu vorbesc despre F-16” - Valerii Zalujnîi, Comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei.

"Soldații din tranșee să mă ierte, este mai important să mă concentrez pe acumularea de resurse chiar acum pentru bătăliile mai lungi și mai grele care ar putea începe anul viitor. Voi vorbi cu Milley despre asta.

Avem deja niște NASAMS. Nu e destul, sunt doar câteva. La fel stă situația și în cazul IRIS-T. Avem nevoie de zeci de astfel de sisteme", mai spune Zalujnîi.

„Putem și trebuie să eliberăm un teritoriu mult mai mare”, conchide comandantul ucrainean.

CITEȘTE ȘI: Ucraina își pregătește cu răbdare terenul. Loviturile în Melitopol anunță intrarea în faza decisivă a războiului: Eliberarea Crimeei

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel