Zaharova: Kievul neglijează obligația de a proteja limba rusă conform constituției

Eduard Pascu |
Data publicării:

În timp ce sărbătorea Ziua Constituției, guvernul ucrainean a uitat că multe dintre prevederile sale nu sunt respectate, și anume atunci când vine vorba de protecția limbii ruse și a altor limbi, adeclarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, pe canalul său Telegram, comentând evenimentele programate pentru a 25-a aniversare a Constituției Ucrainei.

"Cumva, pe fondul acestor evenimente de sărbătoare, uită textul articolului 10 din Constituția Ucrainei: "Ucraina garantează dezvoltarea, utilizarea și protecția liberă a limbii ruse și a altor limbi ale minorităților naționale din Ucraina", a menționat ea, transmite Tass.

Diplomatul a subliniat că parlamentarii ucraineni nu au respectat obligațiile internaționale ale țării. "De exemplu, aderarea la pachetul de măsuri de la Minsk aprobat prin decizia Consiliului de Securitate al ONU și, prin urmare, obligatoriu", a adăugat Zakharova.

Purtătorul de cuvânt a menționat, de asemenea, caracterul ”îndelung răbdător” al Constituției ucrainene, care a fost modificată de mai multe ori. "Președintele Volodimir Zelensky a considerat Constituția "tânără și înțeleaptă". Aș spune că este într-o lungă suferință. Pentru că înțelepciunea, nu se poate întâmpla fără suferință", a subliniat diplomatul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel