Zaharova, după declarația privind lovirea cu o bombă nucleară tactică a Gazei: Principala problemă e că Israelul pare să admită că deține arme nucleare

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Urmările bombardamentelor IDF în Gaza
Urmările bombardamentelor IDF în Gaza

Ministerul de Externe rus a afirmat marţi că o declaraţie din partea unui ministru israelian care pare să-şi exprime deschiderea faţă de ideea efectuării unei lovituri nucleare asupra Fâşiei Gaza a ridicat un număr uriaş de întrebări, relatează Agerpres, care citează Reuters.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu l-a suspendat duminică pe ministrul patrimoniului, Amihay Eliyahu, reprezentant al unui partid de extremă dreapta în coaliţia de guvernare, de la reuniunile cabinetului "până la noi ordine".

Întrebat într-un interviu la radio despre o posibilă opţiune nucleare, Eliyahu a răspuns: "Este o variantă".

"Acest lucru a ridicat un număr uriaş de întrebări", a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, citată de agenţia de stat rusă RIA.

Zaharova a spus că principala problemă este că Israelul pare să fi admis că deţine arme nucleare.

Israelul nu recunoaşte public că deţine arme nucleare, deşi Federaţia oamenilor de ştiinţă americani estimează că Israelul are circa 90 de focoase nucleare.

"Întrebarea numărul unu - se pare că auzim declaraţii oficiale privind prezenţa armelor nucleare?", a întrebat retoric Zaharova.

Iar dacă este aşa, a adăugat ea, atunci unde sunt inspectorii nucleari ai Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică?

Remarca ministrului israelian a atras condamnarea promptă a lumii arabe, a media israeliene tradiţionale din Israel şi a fost catalogată drept "inadmisibilă" de către un oficial american.

La rândul său, Iranul a cerut un răspuns internaţional prompt.

"Consiliul de Securitate al ONU şi Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică trebuie să întreprindă acţiuni imediate şi continue pentru a dezarma acest regim de apartheid barbar. Mâine este târziu", a postat luni pe X ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel