Yemen: Capitala Sanaa, bombardată. Raiduri aeriene intense

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Yemen - imagine simbol
Yemen - imagine simbol

Capitala yemenită Sanaa şi baza ariană adiacentă au fost ţinta unor raiduri aeriene intense în noaptea de luni spre marţi, transmite AFP, citând locuitori ai oraşului şi media deţinute de rebelii houthi.

Postul de televiziune Al-Massirah, deţinut de houthi, a atribuit aceste raiduri coaliţiei anti-rebeli care intervine din 2015 în Yemen, sub comandament saudit.

Rebelii houthi, susţinuţi de Iran, controlează capitala şi vaste regiuni din nordul şi vestul ţării.

Loviturile aeriene au început spre miezul nopţii, ora locală, şi au durat circa o jumătate de oră, a relatat un locuitor al capitalei, indicând că au fost 'cel puţin 15' bombardamente.

Aeroportul şi baza Dulaimi sunt vizate în mod regulat de aviaţia coaliţiei, însă, potrivit unor rezidenţi ai capitalei, raidurile din noaptea trecută au fost neobişnuit de intense.

Televiziunea Al-Massirah a relatat despre mai multe raiduri, dar nu a făcut referire la eventuale victime.

Aeroportul este închis şi nu este utilizat decât punctual de către ONU.

Loviturile aeriene au survenit la câteva ore după ce rebelii houthi au declarat că au atacat cu o dronă aeroportul din Dubai, anunţ dezminţit de Emiratele Arabe Unite, unul din stâlpii coaliţiei împotriva rebelilor, alături de Arabia Saudită.

Din 2015, aceste ţări încearcă să restabilească la Sanaa guvernul recunoscut internaţional al preşedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, refugiat la Riad.

Potrivit ONU, conflictul din Yemen a provocat până acum în jur de 10.000 de morţi, în majoritate civili, şi peste 55.000 de răniţi, dar şi cea mai gravă criză umanitară din lume.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel