Yemen: 61 de combatanți, uciși la Honeida

Raluca Andrei / 11 noi 2018 / 09:37
Yemen
Yemen

Cel puţin 61 de combatanţi - 43 rebeli şi 18 loialişti - au fost ucişi în ultimele 24 de ore în lupte la Hodeida, un oraş-port în vestul Yemenului ţintă a unei ofensive a forţelor proguvernamentale sprijinite de Riad, au anunţat duminică surse militare şi spitaliceşti, informează France Presse.

Acesta este un bilanţ parţial. Zeci de luptători rebeli răniţi au fost transportaţi spre capitala Sanaa, la est, şi în provincia Ibb din sud, a declarat o sursă de la spitalul militar din Hodeida. Bilanţul morţilor a fost confirmat de un responsabil militar proguvernamental.

Ofensiva de la Hodeida, sprijinită de Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, a fost lansată în iunie, dar s-a intensificat în mod semnificativ de la 1 noiembrie cu un bilanţ de peste 400 de morţi în ambele tabere. Rebelii houthi, care controlează şi capitala Sanaa, sunt sprijiniţi de Iran.

Yemenul este scena celei mai grave crize umanitare din lume, potrivit ONU, care precizează că 14 milioane de civili sunt în situaţie de "pre-foamete".

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy