Washingtonul va cere Moscovei ''să dea socoteală'' pentru activităţile sale ''destabilizatoare''

Eduard Pascu |
Data publicării:
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin

Statele Unite ale Americii vor lua "decizii" pentru ca Rusia "să dea socoteală" pentru activităţile sale "destabilizatoare", a declarat joi consilierul preşedintelui american Joe Biden pentru securitatea naţională Jake Sullivan, citat de AFP.

"Credem că dacă facem Rusia să plătească pentru consecinţele acţiunilor sale, aceasta va avea un efect asupra comportamentului Rusiei în viitor", a afirmat Jake Sullivan într-o conferinţă de presă la Casa Albă, recunoscând totuşi că aceasta nu l-ar împiedica pe preşedintele rus Vladimir Putin să "facă tot ceea ce nu ne place", transmite Agerpres. 

Aceeași strategie a fost, sau mai de grabă este abordată și în relația cu China.

Statele Unite trebuie să-şi repare propria democraţie pentru a contracara mai eficient China şi a o face "să plătească consecinţele" comportamentului său "agresiv".

Consilierul pentru securitate naţională al noului preşedinte american, Jake Sullivan, a confirmat fermitatea afişată până în prezent de guvernul Statelor Unite, evocând chiar în unele aspecte o "continuitate" cu politica lui Donald Trump 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel