Vucic trântește ușa NATO: Serbia nu va adera niciodată la Alianța Nord-Atlantică și își va apăra neutralitatea

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata sârbă, foto: Ministerul Apărării din Serbia
Armata sârbă, foto: Ministerul Apărării din Serbia

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a transmis, în cadrul unei ceremonii de comemorare a victimelor atacurilor NATO asupra Serbiei din 1999, că țara sa nu va adera niciodată la cea mai puternică alianță militară din istorie.

 

Vucic a subliniat că Pristina (Kosovo) a fost admisă ca membru asociat în Adunarea parlamentară a NATO, subliniind că acest lucru reprezintă un alt motiv pentru care Belgradul nu va adera niciodată la Alianţa Nord-Atlantică, conform informațiilor furnizate de agenția de presă Agerpres, care citează Tanjug.

"Mulţumim - acum ştim că noi nu vom adera niciodată la NATO şi că ne vom apăra şi proteja neutralitatea noastră militară. Iar când îi veţi admite (Kosovo) în Consiliul Europei, noi vom avea şi pentru asta un răspuns. S-a zis cu minciunile voastre, sancţiuni împotriva Pristinei şi toate celelalte. Lor le-aţi dat totul şi în schimb aţi pedepsit Serbia pe măsură", a declarat Aleksandar Vucic la Prokuplje, în sudul Serbiei, într-un mesaj pentru ceea ce el a numit "falşii prieteni" ai Serbiei.

"Ei nu ne pot lua dreptul de a trăi pentru ţara noastră şi de a iubi libertatea mai presus de orice", a spus el.

Vucic a subliniat că Serbia nu va accepta niciodată separarea provinciei Kosovo-Metohia de teritoriul său. El a asigurat că Serbia va lupta cu toate mijloacele pentru a-și păstra integritatea teritorială și va ști cum să se protejeze și să se apere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel