Vucic: ”Armata Serbiei, la cel mai înalt nivel”. Belgradul aduce elogii Rusiei și îi mulțumește pentru ajutorul în modernizarea forțelor

Tudor Curtifan / 22 oct 2019 / 09:55

Aleksandar Vucic spune că Serbia nu și-ar fi putut moderniza Armata fără ajutorul și sprijinul Rusiei.

Președintele Serbiei a făcut aceste declarații într-o conferință comună cu Dimitri Medvedev, premierul Rusiei, căruia i-a mulțumit pentru sprijinul Kremlinului.

„La parada de astăzi, am prezentat o parte a arsenalului nostru. Sunt foarte recunoscător premierului Medvedev, se poate observa o diferență enormă între Armata noastră din acest moment și cea din urmă cu câțiva ani. Mulțumită ajutorului Rusiei, am reușit să reconstruim de la zero. De la un avion MiG-29, am achiziționat încă 14 aparate. Am cumpărat 19 elicoptere noi, iar în ultimii 40 de ani nu a mai fost cumpărat niciunul. Acest lucru dovedește progrezele uriașe pe care le realizează Serbia, progrese pe care nu am fi putut să le realizăm fără sprijinul și ajutorul dumneavoastră. Vă mulțumesc foarte mult pentru acest lucru”, i s-a adresat președintele Vucic, premierului rus Medvedev, potrivit unui comuincat de presă al Ministerului Apărării de la Belgrad. 

Vucic a adăugat că pe lângă ajutorul Serbiei, un rol esențial în modernizarea Forțelor Armate l-a jucat și „progresul economic” înregistrat de Belgrad. 

Președintele Serbiei a subliniat că modernizarea Armatei nu e îndreptată „împotriva nimănui” ci are ca obiectiv „apărarea libertății, patriei și a poporului” sârb.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy