Vrancea: Militar decedat în poligonul de la Bogza după ce s-a electrocutat

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Sursă foto: MApN
Sursă foto: MApN

Un militar în vârstă de 45 de ani, din cadrul Batalionului 469 Sprijin Logistic ''Putna'', a decedat, miercuri, după ce s-a electrocutat în poligonul de la Bogza, în timp ce efectua operaţiuni de izolare a unor cabluri electrice, au informat reprezentanţii Brigăzii 282 Blindată "Unirea Principatelor".

"În dimineaţa zilei de 8 septembrie 2021, caporalul cls. a III-a Gurbert Manole Costache, din cadrul Batalionului 469 Sprijin Logistic 'Putna', a fost electrocutat în poligonul de tragere Bogza, în timp ce efectua operaţiuni de izolare a unor cabluri de alimentare a instalaţiilor sectorului de tragere ale facilităţii'', se arată într-un comunicat al Brigăzii 282 Blindată "Unirea Principatelor", citat de Agerpres.

,,Un alt militar, care se afla în serviciu, l-a scos pe caporalul Gurbert de sub tensiune şi l-a evacuat într-o zonă de siguranţă, apoi a apelat serviciul de urgenţă 112 şi a raportat ierarhic despre producerea incidentului. La faţa locului au ajuns două echipaje de ambulanţă, dar, din păcate, cu toate eforturile de resuscitare, a fost constatat decesul militarului", se mai precizeaza în comunicat.

Potrivit sursei citate, la nivelul unităţii a fost constituită o comisie de cercetare a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind înştiinţat şi Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi.

Caporalul Manole Costache Gurbet avea 45 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel