Volodimir Zelenski se va adresa României în Parlamentul țării în această seară de la ora 19:00

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele ucrainean Vladimir Zelenski, sursă foto: Administrația Prezidențială din Ucraina
Președintele ucrainean Vladimir Zelenski, sursă foto: Administrația Prezidențială din Ucraina

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a afirmat că în şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere va fi discutată solicitarea ca preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să se se adreseze, luni, de la ora 19.00, în Parlament.

UPDATE - Ambasada Ucrainei din România a trimis o scrisoare oficială către Parlamentul României prin care confirmă că președintele Vlodimir Zelenski se va adresa celor două camere reunite ale Parlamenutlui.

Discurusl va fi de aproximativ 15 minute.

Știrea inițială:

Contre politice interne pe subiectul discursului lui Zelenski din Parlamentul României

"La ora 19.00. O să fie două discursuri, al preşedintelui Senatului şi al preşedintelui Camerei Deputaţilor şi domnul preşedinte Zelenski", a spus Cîţu.

Întrebat dacă există o solicitare din partea Ambasadei Ucrainei, Cîţu a spus: "Obsesia asta cu birocraţia nu o înţeleg. Astăzi la ora 19.00 vorbeşte preşedintele Zelenski în Parlamentul României. Cred că ar trebui să fim toţi onoraţi de acest lucru. (...) Este o solicitare din partea mea în Birourile permanente reunite".

Răspunsul președintelui Senatului vine ca urmare a solicitării lui Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, ca Ambasada Ucrainei în România sau Ministerul de Externe al României să notifice oficial forul suprem al țării cu privire la programul de azi.

Conform procedurii, o ședință a birourilor permanente reunite, care are loc azi la 12:30, va oficializa discursul președintelui ucrainean Volodimir Zelesnki, care va avea loc în Parlamentul României începând cu ora 19:00 în această seară.

CITEȘTE ȘI: Cei patru care s-au dus să ia lumină de la Ambasada Rusiei, problemă de securitate națională și „activităţi ostile intereselor” NATO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel