Volker: Moscova a pierdut definitiv posibilitatea de a readuce Ucraina în Imperiul Rus

Darius Muresan |
Data publicării:
Reprezentantul Special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker
Reprezentantul Special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker

Kurt Volker, reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina, susține că încercările Rusiei de a readuce Ucraina sub influența sa, pentru a reface „Imperiul Rus", nu vor avea succes, deoarece poporul ucrainean nu mai vrea acest lucru.

„Dacă Rusia vrea ca Ucraina să devină parte a sferei rusești de influență, a Imperiului Rus, atunci cred că această oportunitate este pierdută. Poporul ucrainean nu se va mai întoarce niciodată acolo", a subliniat el.

Potrivit diplomatului, Statele Unite, UE și alte țări occidentale îi ajută pe ucraineni să lupte împotriva agresiunii rusești, care își propune să-și recâștige controlul asupra Ucrainei.

„Facem eforturi pentru a menține politica occidentală unificată și puternică. Statele Unite și UE au impus sancțiuni și le-au întărit. Noi am eliminat restricțiile privind livrarile de arme letale Ucrainei”, a adăugat Volker, potrivit Pagina de Rusia.

Oficialul american a amintit și acordarea de asistență suplimentară a SUA către Ucraina în domeniul securității și apărării.

Reprezentantul special al SUA pentru Ucraina a mai spus ca acordurile de la Minsk reprezintă baza pentru menținerea sancțiunilor UE. Potrivit lui Volker, singurul lucru care împiedică acordurile să fie puse in aplicare este lipsa voinței politice a Rusiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel