Vladimir Putin se întâlnește la Moscova cu Recep Tayyip Erdogan pentru a discuta problema din Siria

Eduard Pascu |
Data publicării:

Președintele Turciei și președintele Rusiei s-au întâlnit azi la Moscova în urma unui atac din Idlib, Siria care a dus la uciderea a 34 de soldați turci, transmite angenția Anadolu.

În declarațiile de deschidere a discuțiilor de la Kremlin, președintele Vladimir Putin a mulțumit omologului său turc Recep Tayyip Erdogan pentru că a acceptat invitația sa pentru discuții cu privire la escalada recentă. "Vă mulțumesc că ați venit. Există întotdeauna ceva de discutat, dar acum situația dintr-o zonă cunoscută - Idlib, a escaladat atât de mult încât necesită conversația noastră directă, personală", a spus el, oferindu-și condoleanțele pentru soldații căzuți.

"Pierderea vieții este întotdeauna o mare tragedie. Din păcate, așa cum v-am spus la telefon, nimeni, inclusiv armata siriană, nu a știut de unde sunt soldații turci", a adăugat el. Putin a spus că forțele regimului sirian au suferit mari pierderi în Idlib, ultima fortăreață a opoziției din Siria. „Trebuie să vorbim despre situația care a evoluat până în prezent, pentru a nu se mai întâmpla ceva și să nu distrugă relațiile ruso-turce, pe care eu și, după cum știu, și voi le tratăm foarte atent", el a spus.

Liderul rus a declarat că întâlnirea va începe cu discuții individuale și apoi va continua într-un format extins.

Erdogan a spus că deciziile luate în cadrul reuniunii vor ușura tensiunile din regiune și din Turcia. Cei doi lideri urmează să discute despre evoluțiile recente din Siria, inclusiv încălcarea încetării focului în zona de tampon Idlib.

Regimul și aliații săi au încălcat constant condițiile încetării focului din 2018 și unul nou, care a început pe 12 ianuarie, lansând atacuri frecvente în interiorul teritoriului. Pe lângă victime civile, acest lucru a dus la o creștere a solicitanților de azil de-a lungul granițelor Turciei.

Ca răspuns, Ankara a lansat Operațiunea Shield Spring împotriva țintelor regimului Bashar al-Assad. Soldații Turciei sunt staționați în nord-vestul Siriei pentru a proteja populația locală. Ankara a cerut Rusiei să respecte acordurile de pace și să asigure încetarea imediată a focului în regiune.

Vezi și: Rusia nu renunță la ofensiva din Siria pentru a salva Europa de migranți

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel