Vladimir Putin: Scutul antirachetă din România nu face față sistemelor Rusiei. Polonia și-o va lua și ea

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a abordat în cadrul unui interviu poziționarea scutului antirachetă de la Deveselu, sistem care urmează să fie implementat și în Polonia, precizând că acțiunile NATO reprezintă o amenințare pentru Moscova.

Vladimir Putin a acordat un amplu interviu pentru Al Arabiya, Sky News Arabia și RT Atabic, pe la jumătatea lunii octombrie. Acesta a fost publicat ulterior și pe pagina oficială a Kremlinului.

În acest context președintele Rusiei a amintit că țara sa deține rachete hipersonice, lucru cu care celelalte puteri mondiale nu se pot lăuda în prezent.

„Avem rachete hipersonice. Nimeni nu deține azi rachete hipersonice, cu excepția noastră. Desigur, marile puteri ale lumii urmează să dezvolte și ele asemenea armament, dar până atunci noi vom reuși să venim cu altceva mai nou. Cunosc proiectele la care lucrează în prezent oamenii de știință, cercetătorii și inginerii noștri”, a precizat Putin care a subliniat că ”din păcate” de desfășoară din nou o cursă a înarmării.

 

Sistemele NATO din România și Polonia, subiect principal pe agenda lui Putin

 

Președintele rus a vorbit ulterior despre scutul antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu care urmează să fie instalat și în Polonia. Deși admite că extinderea NATO către granița Rusiei reprezintă o situație îngrijorătoare pentru Moscova, Putin amintește că datorită capacităților militare ruse, ”mișcările NATO” nu mai reprezintă o amenințare.

„Cred că este clar pentru toată lumea că NATO nu este decât un instrument de politică externă pentru Statele Unite. Europa este conștientă de asta. Priviți exemplul președintelui francez (n. r. - Emmanuel Macron). Un alt truc este că, după ce țările au aderat la NATO, ele nu mai au niciun cuvânt de spus în ceea ce privește armamentul care urmează să fie instalat pe teritoriul lor. Așa a fost și cazul României cu scutul antirachetă (n.r. - scutul antirachetă de la Deveselu). În curând și-o va lua și Polonia. Va fi aproape de granița noastră. Considerăm că este o tentativă de a neutraliza capacitățile noastre nucleare.

Cu toate acestea, este foarte clar că eforturile lor sunt sortite eșecului. Cred că experții realizează asta. Acum că deținem sistemele de ultimă oră despre care v-am vorbit, aceste mișcări nu mai reprezintă o amenințare pentru noi”, a mai adăugat Putin care a continuat precizând că ”activitățile distructive” ale Alianței Nord-Atlantice ”cresc tensiunea” în regiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel