Vladimir Putin: Livrarea sistemelor S-400 către Turcia este o prioritate

S.I. Catalin |
Data publicării:

Livrarea sistemului de rachete sol-aer S-400 către Turcia este o prioritate, a afirmat luni preşedintele rus Vladimir Putin, care a discutat la Moscova cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, transmite dpa.

,,În faţa ţărilor noastre se află misiunea serioasă de întărire a cooperării în sfera industriei de apărare", a declarat Putin la întâlnirea sa cu preşedintele turc, potrivit Tass.

,,În primul şi în primul rând este vorba de îndeplinirea contractului privind livrarea către Turcia a sistemului de apărare aeriană S-400 Triumph", a spus Putin.

Remarcile sale vin după ce săptămâna trecută ministerul american al apărării a anunţat că suspendă livrarea de piese pentru aeronavele de luptă F-35 către Turcia din cauza planurilor acesteia de a achiziţiona sistemul S-400. La rândul său, Erdogan a asigurat săptămâna trecută că sistemul S-400 "are un loc important pe agenda discuţiilor" cu Putin şi că livrarea sa urmează să înceapă în iunie.

Vladimir Putin a menţionat în discuţia sa cu Erdogan de luni de la Kremlin faptul că - într-un semn de întărire a relaţiilor dintre Moscova şi Ankara - comerţul bilateral a crescut cu 15%, ajungând la 25 de miliarde de dolari.

Preşedintele rus a evocat de asemenea gazoductul TurkStream pentru transportul gazului rus către Turcia via Marea Neagră şi prima centrală nucleară a Turciei, de la Akkuyu, construită cu asistenţă rusă.

Liderul de la Kremlin a amintit totodată că luni "debutează un an bilateral al culturii Rusia - Turcia", prilej cu care potrivit media de stat ruse Putin şi Erdogan aveau în program să asiste la producţia turcă "Troia", la teatrul Balşoi

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel