Vladimir Putin crede că „imperiul” SUA ar putea avea soarta URSS-ului

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Kremlin
Sursă foto: Kremlin

Vladimir Putin lansează un atac la adresa Statelor Unite, cu puțin timp înainte de prima sa întâlnire oficială cu președintele Joe Biden – Putin sugerează că SUA ar putea împărtăși soarta defunctei Uniuni Sovietice.

„Auzim amenințări din partea Congresului și din alte părți, totul din cadrul contextual al procesului politic american. Cei care fac asta, probabil se gândesc că Statele Unite au o putere militară, economică și politică atât de mare încât pot să o facă (...) Problema cu imperiile este că ele cred că sunt suficient de mari să mai facă și greșeli, însă greșelile se acumulează și va veni un moment în care nu vor mai putea fi rezolvate”, a spus Putin, menționând și că „acest comportament” îi aduce aminte de fosta Uniune Sovietică, potrivit celor de la Digi24, care citează Reuters.

Putin a făcut comentariile în timpul unei conferințe de presă la Moscova, vineri, în timp ce vorbea pe subiectul sancțiunilor impuse de SUA Moscovei.

Amintim că în contextul celor declarate de Vladimir Putin, săptămâna trecută, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a precizat că Federația Rusă e sceptică și că Moscova nu se așteaptă la o „reușită” pe plan diplomatic în cadrul summitului care va avea loc între Joe Biden și Vladimir Putin.

Biden şi Putin se vor întâlni pentru prima dată la Geneva, pe 16 iunie, după sosirea în Europa a preşedintelui SUA pentru summit-urile anuale ale NATO şi G7.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel