Vizită istorică: Ministrul de Externe al Israelului va vizita Emiratele Arabe Unite

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Yair Lapid, ministrul de Externe al Israelului. Sursă foto: Yair Lapid
Yair Lapid, ministrul de Externe al Israelului. Sursă foto: Yair Lapid

Noul ministru de Externe al Israelului, Yair Lapid, va efectua săptămâna viitoare prima vizită în Emiratele Arabe Unite din istoria relaţiilor diplomatice bilaterale, informează agenţia Mediafax, citând Associated Press.

Vizita lui Yair Lapid intervine în contextul în care Israelul şi Emiratele Arabe Unite au normalizat relaţiile anul trecut, în cadrul unui acord mediat de fosta Administraţie Donald Trump.

Yair Lapid se va deplasa în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite pe 29-30 iunie, urmând să inaugureze ambasada Israelului în Abu Dhabi şi un consulat în Dubai.

"Relaţiile dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite sunt importante, iar rezultatele vor fi benefice atât pentru cetăţenii celor două ţări, cât şi pentru întregul Orient Mijlociu", anunţă Ministerul israelian de Externe.

Fosta Administraţie de la Washington, condusă de fostul preşedinte Donald Trump, a intermediat negocierile în urma cărora Israelul a normalizat relaţiile cu Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Sudan şi Maroc.

Autoritatea Palestiniană a criticat dur decizia Emiratelor Arabe Unite de a normaliza relaţiile cu Israelul în contextul stagnării negocierilor pentru soluţionarea conflictului israelo-palestinian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel