Viorel Pană, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, decorat la Ambasada Franței în România

Sursă foto: Ambasada Franței în România
Sursă foto: Ambasada Franței în România

Ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer, a conferit, vineri, în cadrul unei ceremonii restrânse la Reşedinţa Franţei, însemnele de Ofiţer al Ordinului Naţional al Meritului şefului Statului Major al Forţelor Aeriene, general-maior Viorel Pană.

În discursul său, ambasadoarea Laurence Auer a evidenţiat "prietenia de lungă durată dintre Franţa şi România, care s-a consolidat cu ocazia unor momente marcante din istoria României din secolele XIX şi XX, evocând totodată şi perspectivele de viitor ale acestei relaţii", arată un comunicat al misiunii diplomatice.

Pilot de vânătoare pe MiG 21, de avioane de transport C-27 J Spartan, Antonov 24 şi C-130 Hercules, general-maior Viorel Pană are în total peste 3.000 de ore de zbor şi a participat la peste 200 de misiuni de război în teatrele de operaţii din Irak, Afganistan, Bosnia-Herţegovina şi Kosovo, potrivit agenției Agerpres.

Începând cu 11 octombrie 2017, Viorel Pană este şeful Statului Major al Forţelor Aeriene. Este implicat în organizarea exerciţiilor franco-române "Blue Danube", subliniază comunicatul transmis de Ambasada Franţei. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel