Violențele din Franța și prăbușirea lui Macron. Cătălin Ivan: E un semnal și pentru alți lideri politici

Tudor Curtifan |
Data publicării:
EXCLUSIV

Europarlamentarul Cătălin Ivan a conmentat situația din Franța care se confruntă cu cele mai grave violențe din 1968 încoace.

Europarlamentarul Cătălin Ivan a explicat că valul de violențe din Franța - care continuă și după ce președintele Macron a decis amânarea cu șase luni a accizelor pe carburanți - ne arată că această temă nu a fost decât scânteia care a aprins nemulțumirile francezilor, pentru care paharul deja s-a umplut.

Tema accizelor nu a fost decât o scânteie care a aprins tot lanțul de violențe. Nemulțumirile în rândul francezilor, legate de președintele Macron, sunt tot mai mari. Dovadă că prăbușirea în sondaje a acestuia a început cu mai mult timp în urmă, nu acum după decizia de a introduce accizele la carburanți”, spune Cătălin Ivan.

Sfârșitul lui Macron - avertisment pentru cei care doresc un proiect paneuropean

Cătălin Ivan ne-a precizat că ceea ce se întâmplă astăzi în Franța este începutul prăbușirii lui Macron, dar și un semnal pentru alți lideri europeni care i s-au alăturat și insistă pentru un proiect paneuropean. Iar alegerile europarlamentare din mai vor confirma prăbușirea lui Macron în sondaje.

„Este vorba despre un mod de a face politică, de a introduce tot felul de reforme ciudate care sunt în dezacord cu ceea ce își doresc oamenii. O scânteie poate aprinde un val de violențe. Cred că este sfârșitul ’guvernării’ Macron. Președintele nu va mai avea sprijinul populației iar toate măsurile pe care le va propune vor fi întâmpinate cu aceeași ostilitate”.

„Cred că de acum încolo, începând cu europarlamentarele de anul viitor, alegerile vor demonstra că prăbușirea lui Macron în sondaje este reală și definitivă. Este un semnal foarte important și pentru cei care au încercat prin Europa să gândească proiecte alături de președintele Franței.” Cătălin Ivan i-a dat ca exemplu pe Guy Verhofstadt, Matteo Renzi, și toți „cei care credeau că vor putea iniția o mișcare paneuropeană”. 

În ceea ce privește o posibilă cădere a guvernului condus de Édouard Philippe, ca urmare a violențelor care au transformat străzile Parisului în teatru de război, europarlamentarul român ne-a transmis că acest lucru nu este exclus.

„Nu este exclus și nici nu ar fi lipsit de legitimitate un astfel de demers, având în vedere cât de mari sunt nemulțumirile, nu doar în stradă. Nu este nicio noutate că francezii erau profund nemulțumiți de felul în care Emmanuel Macron conduce Franța. Cred că s-a umplut paharul și pentru ei”, a concluzioanat Cătălin Ivan.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel