Violențe în Iran după doborârea Boeing 737-800. Teheranul neagă că a tras în protestatari

Tudor Curtifan / 13 ian 2020 / 10:38

Șeful poliției din Iran a declarat că nu s-a tras în protestatari, iar ofițerii au primit ordin să de dovadă de reținere în timpul protestelor care macină Iranul.

Amintim că înregistrări video postate duminică seară pe reţelele de socializare se aud focuri de armă în apropierea protestelor şi se văd bălţi de sânge. În respectivele imagini se pot vedea de asemenea răniţi transportaţi de alte persoane. În alte imagini apar presupuşi membri ai forţelor de securitate care poartă arme asupra lor. Reuters, citat de Agerpres, precizează că nu a putut verifica autenticitatea înregistrărilor.

"La proteste, poliţia nu a tras sub nicio formă, deoarece ofiţerii poliţiei capitalei au primit ordin să dea dovadă de reţinere", a spus Hossein Rahimi, şeful poliţiei din capitala Iranului.

Noi proteste au avut loc duminică în întreg Iranul, pentru a doua zi consecutiv, sporind presiunea asupra conducerii Republicii Islamice după ce aceasta a recunoscut că armata sa a doborât un avion de pasageri al unei linii aeriene ucrainene.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy