Violențe în Beirut. Protestatarii încearcă să pătrundă în Parlament. S-au tras focuri de armă și s-au folosit gaze lacrimogene (Video)

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele de ordine libaneze au lansat sâmbătă gaze lacrimogene asupra manifestanţilor adunaţi în faţa Parlamentului pentru a protesta împotriva clasei politice pe care o consideră responsabilă de explozia de marţi, relatează Agerpres, potrivit Reuters, dpa şi AFP. 

'Revoluţie, revoluţie', au scandat protestatarii, potrivit postului tv libanez MTV, în timp ce încercau să îndepărteze barierele din jurul clădirii Parlamentului. De asemenea, aceștia mai cer Guvernului să demisioneze.

Protestatarii încearcă să pătrundă în Parlament. Presa internațională semnalează că au fost trase focuri de armă iar forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene.

Deflagraţiile provocate de explozia a circa 2.700 de tone de nitrat de amoniu depozitate de şase ani în condiţii necorespunzătoare în portul capitalei libaneze s-a soldat cu peste 150 de morţi şi 5.000 de răniţi, conform ultimului bilanţ provizoriu, iar sute de mii de locuitori ai oraşului parţial devastat au rămas fără adăpost.

Tragedia a alimentat nemulţumirea libanezilor faţă de o clasă politică pe care o acuză de incompetenţă şi corupţie.

CITEȘTE ȘI: Macron, întâmpinat ca un salvator la Beirut, în timp ce oamenii scandau 'Revoluție'. Franța cere Libanului reforme

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel