Violențe Franța. Anchete după intervenția forțelor de ordine

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Inspecţia generală a poliţiei naţionale (IGPN) a fost însărcinată să ancheteze asupra posibilelor violenţe comise de forţele de ordine în timpul manifestaţiei de 1 mai de la Paris după difuzarea mai multor înregistrări video, printre care şi una în care un poliţist introduce un baston în pantalonii unui bărbat reţinut, informează surse din poliţie citate sâmbătă de AFP. 

În aceste imagini pot fi văzuţi poliţişti în civil cu căşti, care reţin un bărbat în mijlocul unei mulţimi pe bulevardul Montparnasse, în sudul capitalei. Mai mulţi manifestanţi scandează "toată lumea detestă poliţia". 

Este momentul în care unul dintre poliţişti introduce bastonul în pantalonii bărbatului imobilizat, la nivelul feselor. Acesta este apoi scos din mulţime. 

Prefectul poliţiei in Paris a sesizat IGPN pentru ca inspecţia să ancheteze asupra acestor fapte, dar şi asupra altor două cazuri de violenţe prezumate dezvăluite de înregistrările video. 

 

Abuziri în timpul intervenției în forță a poliției



În prima un poliţist cu cască pălmuieşte violent un manifestant, iar în cea de a doua un alt membru al forţelor de ordine aruncă cu o piatră de pavaj în timpul manifestaţiei. 

Parchetul din Paris a deschis o anchetă judiciară în cele trei cazuri şi a încredinţat investigaţiile IGPN. 

Defilarea tradiţională de 1 mai s-a derulat la Paris într-o ambianţă tensionată, care au început înainte de plecarea în marş şi au continuat de-a lungul întregului parcurs. 

"Dacă există o culpă, vor exista sancţiuni, administrative şi judiciare", a declarat vineri ministrul de interne Christophe Castaner, în cadrul unui briefing de presă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel