Violențe extreme în SUA. Starea de alertă a fost instituită în mai multe orașe (VIDEO)

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Proteste violente au loc în zeci de oraşe din Statele Unite, după moartea lui George Floyd. Cazul bărbatului de culoare care şi-a pierdut viaţa în timp ce era imobilizat brutal de agenţi de poliţie din Minneapolis, Minnesota a strârnit reacţii puternice și violențe extreme în SUA.

De asemenea, în mai multe oraşe a fost instituită starea de alertă pentru 24 de ore.

În urma confruntărlor violente dintre protestatari şi forţele de ordine trei autovehicule ale Serviciului Secret din apropiere de Casa Albă au fost vandalizate de protestatari sâmbătă. Protestatarii au spart parbrizele celor trei vehicule şi le-au vopsit cu graffiti.

Imaginile aeriene arată o prezenţă mare a protestatarilor în Philadelphia, aceştia au vandalizat o statuie din centrul oraşului şi au pornit un incendiu la baza statuii.

De asemenea, Mediafax, care citează CNN informează că în Los Angeles, Chicago şi în alte oraşe mai multe maşini au fost incendiate, inclusiv un autovehicul al poliţiei.

Preşedintele Donald Trump a transmis o serie de mesaje prin Twitter prin care a condamnat violenţele.

"Administraţia mea va fi întotdeauna împotriva violenţei, a haosului şi a tulburărilor. Vom fi alături cu familia lui George Floyd, cu protestatarii paşnici şi cu fiecare cetăţean care respectă legea care doreşte decenţă, civilitazaţie, siguranţă şi securitate", a declarat Trump.

"Susţinem dreptul protestatarilor paşnici şi le ascultăm motivele. Dar ceea ce vedem acum pe străzile oraşelor noastre nu are nicio legătură cu justiţia sau pacea”, a adăugat acesta.

 

Violențe extreme de amintesc de un război civil în SUA

 

Mai mulţi ofiţeri de poliţie şi jurnalişti locali au fost răniţi în timpul protestelor de la Pittsburgh, a scris Departamentul de Securitate Publică al oraşului într-o serie de tweet-uri sâmbătă.

Pe de altă parte, forțele de ordine au acţionat sâmbătă seară împotriva manifestanţilor care încălcau interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii la Minneapolis, trăgând cu gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare pentru a-i îndepărta de un comisariat, a constata un fotoreporter al agenţiei France Presse, potrivit Agerpres.

Guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, dornic să împiedice o nouă noapte de revolte, i-a prevenit pe manifestanţi că se vor găsi într-o "situaţie foarte periculoasă" dacă încalcă din nou starea de asediu.

Până în prezent, forţele de ordine, secundate de soldaţi din Garda Naţională, au stat în retragere, mai întâi pentru a nu deteriora mai mult atmosfera şi apoi fiindcă erau în număr insuficient, au recunoscut autorităţile.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel