Viktor Orban vs. Opoziția unită. Partidele din Ungaria încearcă înlăturarea Fidesz de la putere

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Viktor Orban, premierul Ungariei. Sursă foto: Orbán Viktor Facebook
Viktor Orban, premierul Ungariei. Sursă foto: Orbán Viktor Facebook

Şase partide de opoziţie din Ungaria îşi vor uni forțele într-o tentativă de a înlătura de la putere formaţiunea Fidesz şi pe premierul Viktor Orban la alegerile parlamentare din 2022, potrivit unui acord încheiat duminică, transmite Agerpres, citând DPA.

Alianţa cuprinde un spectru larg de partide, printre care Coaliţia Democratică (social-liberală), Partidul Socialist Ungar, formaţiunea ecologistă 'Politica poate fi diferită', partidul liberal Momentum şi Jobbik (de dreapta).

Partidele conveniseră deja în ultimele luni că vor prezenta în comun candidaţi pentru funcţii de vârf, precum şi în circumscripţiile cu un singur mandat de deputat.

Potrivit celor mai recente sondaje, lista opoziţiei unite are şanse de reuşită. O anchetă întreprinsă săptămâna trecută de institutul Median a arătat că alianţa de opoziţie se afla în frunte, cu 41% din sprjinul alegătorilor, înaintea Fidez - 39%.

Partidele din alianţă au declarat că scopul acesteia este 'să creeze o Ungarie independentă, mândră, unde să fie plăcut de trăit'.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel