Viitorul summit NATO, un semnal solid despre unitatea transatlantică: Rusia are o atitudine agresivă faţă de vecinii săi

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Viitorul summit al NATO va trimite un semnal solid despre unitatea transatlantică pentru că împreună suntem mai puternici şi mai în siguranţă într-o lume tot mai imprevizibilă, a afirmat secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, după întrevederea avută luni, la Casa Albă, cu preşedintele american Joe Biden, informează Reuters şi dpa.

Printre diferitele provocări pentru care NATO ar trebui să fie pregătită, Stoltenberg a amintit Rusia, ce are o atitudine agresivă faţă de vecinii săi, şi China, care investeşte masiv în noi capacităţi militare.

În cadrul primei sale deplasări în străinătate în calitate de preşedinte al SUA, Joe Biden urmează să participe şi la summitul NATO din 14 iunie, care va fi găzduit de sediul de la Bruxelles al organizaţiei transatlantice.

''O Alianţă Nord-Atlantică puternică este bună pentru Europa, dar este bună şi pentru Statele Unite; nicio altă mare putere nu are atât de mulţi aliaţi şi prieteni aşa cum au SUA în NATO'', a declarat Stoltenberg.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, în timpul întâlnirii Biden ''a transmis angajamentul său ferm de a lucra îndeaproape cu aliaţii pentru a construi pe fundamentul reprezentat de cele şapte decenii de apărare cu succes a securităţii transatlantice şi a valorilor democratice de către NATO''.

Potrivit Reuters, secretarul general al NATO a afirmat că lideri ai guvernului chinez ''nu împărtăşesc valorile noastre'' şi a susţinut abordarea liderului de la Casa Albă faţă de Rusia, inclusiv întâlnirea pe care preşedinţii SUA şi Rusiei o vor avea în curând la Geneva.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel