Vigorous Warrior 2019 - Exercițiu militar medical. Secvența de la metrou

Tudor Curtifan / 12 apr 2019 / 11:40

La stația de metrou „Piața Romană”, din București, s-a desfășurat o nouă secvență a celui mai mare exercițiu medical militar din istoria NATO - Vigorous Warrior 2019.

70 de medici militari și personal auxiliar, 10 ambulanțe, un autocamion cu grup generator al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central "dr. Carol Davila" – SUUMC, și spitalul mobil de tip ROL 1 avansat a fost contribuția Ministerului Apărării Naționale la secvența exercițiului Vigorous Warrior 2019 care a avut loc, în noaptea de 11 spre 12 aprilie, la metrou, în stația „Piața Romană".

În cadrul exercițiului, MApN anunță într-un comunicat că „18 victime au fost evacuate în SUUMC Bucureşti. Dintre acestea 17 au fost în cadrul exerciţiului (12 roşu, 3 cod galben şi 2 cod verde) şi un caz a fost real, cod verde de intervenţie, unul dintre voluntarii prezenţi în staţia de metrou a acuzat probleme medicale care necesitau intervenţie medicală de urgenţă”.

În cadrul exercițiului Vigorous Warrior 2019, în mai multe zone din Bucureşti au avut loc, deja, o serie de acţiuni de testare a capabilităţilor medicale operaţionale privind: misiuni de căutare-salvare a victimelor, evaluarea funcţiilor vitale, stabilizare, imobilizare, evacuare din zona de risc, transport către unităţi medicale de urgenţă, în vederea continuării tratamentului de specialitate, asistenţă şi suport psihologic pentru o reinserţie socială rapidă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy