Vigorous Warrior 2019 - Exercițiu militar medical. Secvența de la metrou

Tudor Curtifan |
Data publicării:

La stația de metrou „Piața Romană”, din București, s-a desfășurat o nouă secvență a celui mai mare exercițiu medical militar din istoria NATO - Vigorous Warrior 2019.

70 de medici militari și personal auxiliar, 10 ambulanțe, un autocamion cu grup generator al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central "dr. Carol Davila" – SUUMC, și spitalul mobil de tip ROL 1 avansat a fost contribuția Ministerului Apărării Naționale la secvența exercițiului Vigorous Warrior 2019 care a avut loc, în noaptea de 11 spre 12 aprilie, la metrou, în stația „Piața Romană".

În cadrul exercițiului, MApN anunță într-un comunicat că „18 victime au fost evacuate în SUUMC Bucureşti. Dintre acestea 17 au fost în cadrul exerciţiului (12 roşu, 3 cod galben şi 2 cod verde) şi un caz a fost real, cod verde de intervenţie, unul dintre voluntarii prezenţi în staţia de metrou a acuzat probleme medicale care necesitau intervenţie medicală de urgenţă”.

În cadrul exercițiului Vigorous Warrior 2019, în mai multe zone din Bucureşti au avut loc, deja, o serie de acţiuni de testare a capabilităţilor medicale operaţionale privind: misiuni de căutare-salvare a victimelor, evaluarea funcţiilor vitale, stabilizare, imobilizare, evacuare din zona de risc, transport către unităţi medicale de urgenţă, în vederea continuării tratamentului de specialitate, asistenţă şi suport psihologic pentru o reinserţie socială rapidă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel