Video: Trump spune că s-a exprimat greşit la Helsinki

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Presedintele SUA, Donald Trump
Presedintele SUA, Donald Trump

Trump spune că s-a exprimat greşit la Helsinki şi că are încredere în concluzia agenţiilor americane privind Rusia

Preşedintele american Donald Trump, care se confruntă cu un val de critici după comportamentul său la summitul cu omologul rus Vladimir Putin de la Helsinki, a declarat marţi că s-a exprimat greşit la conferinţa de presă comună a celor doi şi că de fapt a vrut să spună că nu vede niciun motiv pentru care Rusia să nu fi fost cea care s-a amestecat în alegerile americane din 2016, relatează Reuters.

Președintele Trump susține că a vorbit greșit în timp ce discuta despre amestecul electoral în timpul conferinței de presă cu Putin: "Într-o propoziție cheie în remarcile mele, am spus cuvântul" ar "în loc de" nu ar fi ". ... Propoziția ar fi trebuit să fie: "Nu văd niciun motiv pentru care nu ar fi Rusia", potrivit MSNBC.

 


Discutând cu presa în Biroul Oval, el a spus că are deplină încredere şi că sprijină agenţiile de informaţii americane, precum şi că a acceptat concluzia lor că Rusia s-a amestecat în alegerile americane.

"Deplină încredere şi sprijin pentru agenţiile de informaţii ale SUA. Am încredere deplină în agenţiile noastre de informaţii", a spus Trump într-un briefing de la Casa Albă care precede o întâlnire cu republicanii din Camera Reprezentanţilor privind o posibilă reducere a taxelor.

El a ţinut însă să precizeze că acţiunile ruse nu au avut un impact asupra rezultatelor votului şi că administraţia sa va depune eforturi agresive pentru a proteja alegerile din noiembrie 2018 pentru desemnarea membrilor congresului.

La rândul său, liderul majorităţii din senatul SUA, Mitch McConnell, a declarat marţi că aleşii americani iau în calcul noi sancţiuni împotriva Rusiei şi a avertizat Moscova să nu se amestece în scrutinul din noiembrie.

"Ar fi bine să nu se întâmple din nou în 2018", a mai spus McConnell.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel