Victoria rebelilor din Yemen respinsă ca propagandă

Eduard Pascu |
Data publicării:

Purtătorul de cuvânt al coaliției conduse de Arabia Saudită, colonelul Turki al-Maliki a spus că filmările prezentate de rebelii yemeniți Ansar Allah (Houthis) sunt înșelătoare, transmite Jane. 

Vorbind în timpul unui briefing de presă pe 30 septembrie, col Maliki a declarat că Ansar Allah a încercat să încercuiască și să distrugă mai multe brigăzi din Yemen începând cu 26 august, inclusiv prin utilizarea „valurilor umane” împotriva pozițiilor din zona Kitaf, situată la aproximativ 40 de kilometri de granița saudită. El a spus că încercarea a eșuat și că rebelii au suferit numeroase victime, cu 1.500 de oameni uciși și 250 de vehicule distruse.

Kitaf se află pe drumul care traversează o zonă muntoasă, din provincia Najran, la granița saudită, la Sadah, cunoscut bastion al Ansar Allah.

Ansar Allah a anunțat, la 29 septembrie, că a lansat o ofensivă majoră numită Operațiunea Nasrallah împotriva coaliției și a forțelor yemenite aliate în zorii zilei de 25 august, cu unități specializate încercuind o forță guvernamentală mare în Wadi Abu Jubarah, chiar la nord de Kitaf. Acesta a spus că sute de trupe guvernamentale au fost ucise și rănite și aproximativ 2.000 de prizonieri prinși în bătălia care a urmat.

Grupul și-a susținut revendicările prin lansarea unor filme care îi arătau pe luptătorii săi care trageau în vehicule blindate care includeau LAV II saudite în timp ce se deplasau cu viteză de-a lungul unui drum în zona montană.

Mai multe LAV II și numeroase alte vehicule au fost văzute ca distruse sau capturate. Sute de bărbați îmbrăcați într-un amestec de haine civile din Yemen și uniforme militare au fost prezentați ca prizonieri. Un număr mic s-au identificat ca fiind soldați saudiți.

În timp ce atacurile aeriene au fost văzute pe filmare, grupul a declarat că puterea aeriană a Arabiei Saudite a fost atenuată de atacuri cu rachete și vehicule aeriene fără pilot, precum și de unitățile de apărare aeriană din prima linie care s-au confruntat cu elicopterele de atac Apache, forțându-le să se retragă din luptă.

Vezi și: Rebelii huthi spun că au capturat trei brigăzi saudite. Rebelii anunță „pierderi uriașe de vieți omenești și de echipamente militare" pentru Arabia Saudită

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel