Rebelii huthi spun că au capturat trei brigăzi saudite. Rebelii anunță „pierderi uriașe de vieți omenești și de echipamente militare" pentru Arabia Saudită

Tudor Curtifan / 29 sep 2019 / 09:17

Rebelii huthi din Yemen au anunțat sâmbătă că au capturat un număr mare de militari saudiți în urma unui atac de proporții la granița dintre cele două țări, informează BBC.

Un purtător de cuvânt al rebelilor, colonelul Yahiya Sarea, a informat că militarii din trei brigăzi saudite s-au predat în apropierea orașului saudit Najran. El a spus că mii de militari au fost capturați și mulți alții au fost uciși.

Acesta a adăugat că operațiunea a fost cea mai mare de acest fel de la declanșarea conflictului din Yemen și a spus că forțele saudite au suferit „pierderi uriașe de vieți omenești și de echipamente militare", informează Mediafax.

Sarea a mai spus că prizonierii vor fi prezentați duminică la Al Masirah TV, canalul de televiziune al rebelilor huthi.

Informația nu a fost momentan confirmată de către autoritățile de la Riyad.

Arabia Saudită desfășoară o campanie aeriană în Yemen. Atacurile saudite vizează poziții ale rebelilor huthi, susținuți de Iran, care controlează cea mai mare parte a Yemenului. Mii de civili au murit și milioane de persoane sunt afectate de foamete în Yemen din cauza conflictului din ultimii ani.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy