Viceamiralul Tarasov: Rusia nu poate cuceri Odessa. Ucraina are forța să respingă un asemenea atac

Darius Muresan |
Data publicării:

Viceamiralul Andriy Tarasov, adjunct al șefului Statului Major al Forțelor Navale Ucrainene, este convins că Ucraina ar putea respinge un atac al Rusiei asupra Odessei.

Tarasov a declarat că strategia Forțelor Navale ale Ucrainei se axează pe restabilirea controlului Kievului pe mare, după ce Marina a fost grav afectată de anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia. Oficialul ucrinean a respins posibilitatea ca parașutiștii și forțele ruse să poată „captura” Odessa, deși a admis faptul că Rusia este superioară la nivelul forțelor navale. Totuși, această superioritate este mult exagerată.

Într-un interviu acordat publicației Ukrinform, viceamiralul a comentat o posibilă încearcare rusă de a captura Odessa:

„Nu vor lua Odessa (n.r. - forțele ruse). Avem suficiente forțe pentru a respinge un asemenea atac. Dar trebuie să construim o strategie pentru ca inamicul să nu poată nici măcar să se apropie de teritoriul nostru. Treaba noastră este să blocăm accesul pe coastă. Acesta ar fi obiectivul primei etape. Pentru a face acest lucru, trebuie să restaurăm sistemul de supraveghere, să dezvoltăm forțe capabile să descurajeze inamicul și să poată proteja porturile”, a precizat Tarasov.

Viceamiralul ucrainean a recunoscut că Marina Ucrainei nu poate fi egala Marinei Rusiei, dar Kievul va trebui să acționeze asimetric și să recurgă la folosirea armelor la care rușii nu se așteaptă.

„Dar există și un factor de propagandă: nu spun în niciun caz că flota lor ar fi una slabă, dar zvonurile despre forța Marinei Rusiei sunt exagerate. Uneori chiar ei doresc să fie adevărate. Noi avem nevoie de o flotă mică, capabilă să acționeze decisiv și rapid și să poată lovi când va fi cazul”, a conchis Tarasov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel