Veto din partea Rusiei şi a Chinei privind menţinerea ajutorului transfrontalier pentru Siria

Eduard Pascu |
Data publicării:

Rusia şi China au votat vineri împotriva unui proiect de rezoluţie germano-belgian privind menţinerea ajutorului umanitar transfrontalier în Siria şi pe care doresc să-l reducă împotriva recomandărilor celorlalţi 13 membri ai Consiliului de Securitate al ONU, relatează AFP.

Potrivit unor surse diplomatice, proiectul de rezoluţie al Germaniei şi Belgiei a obţinut 13 voturi din 15, dar a fost respins în urma dublului veto al Moscovei şi Beijingului, al doilea folosit de aceste două ţări în trei zile.

Dispozitivul transfrontalier al ONU, care permite transportarea ajutorului către populaţia siriană fără aprobarea regimului de la Damasc, există din 2014, dar va expira vineri seara, transmite Agerpres.

Acesta este cel de-al 16-lea veto rus şi cel de-al zecelea veto chinez în ceea ce priveşte un proiect de rezoluţie legat de Siria de la izbucnirea războiului în această ţară, în 2011. 

Citește și:  Implicarea Rusiei în războiul din Siria. Generalul sirian Suheil al-Hassan, păzit de un soldat al Forţelor pentru Operaţii Speciale (FOS) ruse

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel