Vești proaste pentru adversarii SUA: Noile rachete Hellfire vor dubla raza de acțiune a MQ-9 Reaper, drone dislocate și în România

Drona MQ-9 Reaper, sursă foto: US Air Force
Drona MQ-9 Reaper, sursă foto: US Air Force

SUA au testat cu succes noua rachetă AMG-114 Hellfire, care a fost lansată de o dronă MQ-9 Reaper. Celebrele drone americane se află dislocate și în România.

Statele Unite ale Americii au anunțat că au testat o nouă versiune a rachetei AGM-114 Hellfire. Potrivit The War Zone, aceasta este o versiune modificată pentru a lovi la distanțe mult mai mari. 

E vorba despre o versiunea AGM-114R-4 care poate lovi ținte la o distanță de aproximativ trei ori mai mare față de versiunile anterioare.

Racheta a fost testată cu succes în cadrul exercițiului Valiant Shield care s-a desfășurat în luna iunie a acestui an și a fost lansată de o dronă de tip MQ-9 Reaper.

Rezultatul testului arată faptul că celebrele drone americane vor beneficia de o creștere semnificativă a razei de acțiune. 

În prezent, versiune actuale ale rachetelor Hellfire permite dronelor MQ-9 Reaper să lovească obiective la o distanță între 8 și 11 kilometri.

Racheta urmează să fie integrată și pe altă tehnică de luptă.

 

Celebrele drone americane MQ-9 Reaper sunt dislocate și în România

 

2. Foto: US A... (mq-9-reaper-drona_61244800.jpg)

MQ-9 Reaper Foto: US Air Force

Amintim că generalul iranian Qassem Soleimani, șeful forțelor de elită Quds, și comandantul miliției irakiene Abu Mahdi al-Muhandis, au fost uciși în ianuarie 2020, într-un atac aerian lansat asupra convoiului lor pe aeroportul din Bagdad. În atac a fost folosită o dronă MQ-9 Reaper.

De precizat că pe baza informațiilor publice și punând cap la cap frânturi de date, un blogger specializat în analize militare a ajuns la concluzia că la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii s-ar afla 5 sau 6 drone MQ-9 Reaper care execută misiuni de supraveghere aeriană a zonei din Marea Neagră, Ucraina sau Belarus.

Primele MQ-9 au fost desfășurate în România în iulie 2019. Acestea au fost însoțite de personalul Detașamentului 2 a Grupului 52 de Expediție, pe perioada în care baza poloneză de la Mirosławiec, Polonia, se afla în lucrări de mentenanță. 

Ulterior, pe 4 februarie 2021 la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii a ajuns Escadrila 731 de Atac Expediționar. Aceasta este unitatea permanentă care operează MQ-9 în România.

Pe data de 14 iulie 2022, în timpul unei misiuni, o dronă MQ-9 Reaper s-a prăbușit în apropiere de Câmpia Turzii.

CITEȘTE ȘI: Numărul dronelor MQ-9 Reaper dislocate de SUA în România. Posibile misiuni, inclusiv în Ucraina

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel