''Vestele galbene'': Macron denunţă o ''violenţă extremă'' care atacă Republica

S.I. Catalin |
Data publicării:

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a denunţat o "violenţă extremă" care a ajuns să "atace Republica" în ''actul al VIII-lea'' al ''vestelor gabene'' care a adunat 50.000 de persoane sâmbătă în Franţa şi care a fost marcat de violenţe în mai multe oraşe din ţară, relatează AFP.

''Încă o dată, violenţa extremă a ajuns să atace Republica - gardienii, reprezentanţii, simbolurile sale. Cei care comit aceste acte uită inima pactului nostru civic. Dreptatea va fi făcută. Toată lumea trebuie să se reunească pentru dezbatere şi dialog", a scris preşedintele Republicii pe Twitter.

Mai mult de o mie de "veste galbene" au manifestat sâmbătă în faţa sediului agenţiei France Presse (AFP) din Paris, scandând sloganuri împotriva mass-media.

Venind de pe bulevardul Champs-Elysees, unde manifestanţi s-au adunat în cursul dimineţii pentru cel de-al optulea week-end de proteste, peste o mie de "veste galbene" s-au oprit sâmbătă după-amiază în faţa birourilor agenţiei France Presse.

După aproximativ o jumătate de oră de protest, în timpul căruia au luat cuvântul demonstranţi în timp ce alţii au fluturat pancarte cu sloganuri "anti-Macron", "vestele galbene" s-au îndreptat către primăria Parisului.

Începute ca un protest împotriva creşterii taxelor la combustibil, manifestaţiile s-au transformat într-o mişcare de contestare a preşedintelui Emmanuel Macron şi au fost marcate de arestări masive - unele cu caracter preventiv -, acte de vandalism şi intervenţii ale forţelor de ordine cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel