Dronele Rusiei vor întâmpina o problemă mare în Ucraina: Sistemele de bruiaj Dedrone FieldKits ajung în dotarea forțelor ucrainene

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
UAV Orlan, sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
UAV Orlan, sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Peste 200 de sisteme Dedrone FieldKits, o versiune simplificată a DedroneTactical counter-unmanned aerial system (cUAS), sunt desfășurate în Ucraina, a declarat, recent pentru publicația Janes, un director executiv al companiei Dedrone.

Seturile sunt o versiune de bază a DedroneTactical și includ un senzor de radiofrecvență (și un emițător de bruiaj – nota autorului), un laptop robust, un catarg, două baterii și capacitatea de a se conecta la o rețea de satelit „pentru funcționare continuă pe teren”, a declarat într-un interviu Mary-Lou Smulders, CMO al Dedrone și șef pentru afacerile guvernamentale.

În săptămâna 23-29 octombrie „a avut loc o altă furnizare a FieldKits”, a spus Smulders. Achiziția a fost finanțată de Fondul de Apărare al Ucrainei și a fost avizată de armata ucraineană. Anterior, compania Dedrone vânduse și sisteme de bruiaj DedroneDefender, dedicate acțiunilor în mediul urban. „Aproximativ 20 de sisteme” (DedroneDefender – nota autorului) sunt deja implementate, a adăugat Smulders.

 

Despre sistemul de bruiaj Dedrone FieldKits 

 

2. Dedrone Fi... (dedrone-fieldkitsprc-c2prc-a0_51646000.jpg)

Dedrone FieldKits, foto: Dedrone 

Capabilitatea Dedrone FieldKits este un sistem de bruiaj de bandă îngustă, conceput pentru medii expediționare, având o greutate de 3,4 kg și o lungime de 560 mm. Poate urmări și dezactiva un vehicul aerian fără pilot (UAV), fie lucrând singur, fie conectându-se cu alți senzori Dedrone pentru a-și extinde raza de acțiune. O nouă variantă a fost lansată în al treilea trimestru din 2023 și prezentată în cadrul conferinței anuale a Asociației Forțelor Terestre Americane (AUSA) care a avut loc în octombrie la Washington DC.

”Am lucrat îndeaproape cu echipa Dedrone și am realizat ingineria inversă a semnăturii RF a dronelor rusești Orlan-10”, a precizat un reprezentant al Forțelor Armate Ucrainene, citat de compania Dedrone.

A fost vândut „diverșilor clienți federali din SUA și altor ministere ale apărării”, a adăugat Smulders.

Până în iunie 2023, au fost furnizate peste 100 de kituri DedroneTactical atât guvernului SUA, cât și altor instituții de stat străine, potrivit Dedrone.

Comentariul autorului: Setul de bază DedroneTactical permite funcționarea atât a senzorului de radiofrecvență (RF) cât și a emițătorului de bruiaj de pe același catarg.

Setul este format din laptop, mai multe catarge cu senzorii RF și emițătoarele de bruiaj aferente, periferice asociate. Acoperirea de detecție RF este de 360 de grade. Este eficace împotriva a 250 de protocoale de comunicații prin care lucrează dronele adverse, biblioteca cu protocoale fiind împrospătată permanent.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel