Venituri majorate pentru veteranii de război români. Proiect legislativ în Parlament

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Un proiect legislativ semnat de la parlamentari de la toate partidele politice urmărește mărirea veniturilor veteranilor de război sau văduvelor veteranilor de război.

Pe modelul legii salarizării, parlamentarii intenționează să acorde veteranilor de război coeficienți, informează postul de televiziune România TV. Spre exemplu, veteranii de război mutilați ar urma să beneficieze de un coeficient de 2 care ar urma să fie înmulțit cu salariul mediu brut. O diferență față de legea salarizării unde coeficientul se înmulțește cu salariul minim pe economie.

 

Proiectul urmează să fie dezbătut în Parlament și trimis președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare

 

În urma proiectului legislativ, văduvele veteranilor de război ar primi un coeficient de 1,1, la fel ca și ceilalți veterani. Proiectul legislativ urmează să fie dezbătut în Camera Deputaților, cel mai probabil în luna iunie a acestui an. 

În cazul în care proiectul va fi aprobat ulterior de către Parlament, el va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis. Dacă proiectul va fi promulgat de către președintele României, veteranii de război se vor bucura de venituri mai mari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel