Venezuela: Un opozant al lui Maduro s-a autoproclamat președinte. Trump îl recunoaște

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Proteste Venezuela
Proteste Venezuela

Juan Guaido, preşedintele Parlamentului venezuelean, controlat de opoziţie, s-a autoproclamat miercuri "preşedintele în exerciţiu" al ţării în faţa a mii de susţinători reuniţi la Caracas, iar imediat liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a anunţat că îl recunoaşte oficial ca preşedinte interimar al Venezuelei.

"Jur să îmi asum oficial competenţele executivului naţional ca preşedinte în exerciţiu al Venezuelei pentru a ajunge (...) la un guvern de tranziţie şi pentru a obţine alegeri libere", a spus Juan Guaido de la tribună.

Într-un comunicat, preşedintele american Donald Trump a transmis că îl recunoaşte pe Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei, amplificându-şi presiunea asupra preşedintelui Nicolas Maduro.

Trump a spus că se va folosi "de întreaga forţă economică şi diplomatică a Statelor Unite pentru a face presiune pentru restaurarea democraţiei în Venezuela" şi a încurajat şi alte guverne din Emisfera Vestică să îl recunoască de asemenea pe Guaido.

 

Morți și răniți în urma violențelor

 

Anunțul vine după ce în seara precedentă cel puţin patru persoane au murit în tulburări care au avut loc în cursul nopţii în Venezuela, între manifestanţii pro şi antiguvernamentali. Un minor de 16 ani a fost rănit mortal "cu o armă de foc în timpul unei adunări" în cartierul popular Catia, în vestul capitalei Caracas, în timp ce alte trei persoane au murit în timpul unor jafuri la Ciudad Bolivar, în sud-estul statului Bolivar (sud), la frontiera cu Brazilia, a precizat poliţia.  

Nicolas Maduro a început la 10 ianuarie al doilea său mandat de preşedinte al Venezuelei pentru şase ani, după o victorie electorală contestată de opoziţie şi de comunitatea internaţională

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel