Venezuela, în prag de război civil. Lupte de stradă între forțele lui Maduro și protestatari: Leopoldo Lopez s-a refugiat în ambasada chiliană

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Criză în Venezuela
Criză în Venezuela

Leopoldo Lopez, unul dintre liderii opoziţie venezuelene, s-a refugiat marţi în ambasada chiliană la Caracas, a făcut cunoscut şeful diplomaţiei de la Santiago de Chile, Roberto Ampuero.

Lopez, soţia sa, Lilian Tintori, şi fiica lor au "intrat ca invitaţi în reşedinţa misiunii noastre diplomatice", a scris pe Twitter ministrul de externe chilian, potrifiv EFE.

"Chile îşi reafirmă angajamentul său faţă de venezuelenii democraţi", a adăugat el.

Leopoldo Lopez, în arest la domiciliu din iulie 2017, a afirmat mai devreme că a fost eliberat de militari, potrivit dpa.

 

Venezuela, în prag de război civil

 

Confruntări violente au loc marţi între manifestanţi susţinători ai opoziţiei venezuelene şi forţele de ordine, în timp ce guvernul preşedintelui Nicolas Maduro afirmă că a dejucat tentativa ''lovitura de stat'' a opozantului autoproclamat preşedinte Juan Guaido, care mai devreme anunţase dintr-o bază militară că a lansat ''Operaţiunea Libertate'' pentru a-l înlătura definitiv de la putere pe Maduro, dar sprijinul Armatei a fost limitat.

Protestatari au atacat vehicule ale armatei în capitala Caracas, unde un blindat a pătruns în mulţime, provocând un număr încă neclar de răniţi. Numărul celor care protestează la Caracas împotriva lui Maduro este, potrivit Reuters, de ordinul zecilor de mii, în capitală având loc concomitent şi o manifestaţie pro-Maduro.

Grupuri de manifestanţi au incendiat un autobuz şi au aruncat cu pietre în soldaţi lângă baza aeriană La Carlota, de unde Juan Guaido a anunţat anterior prin intermediul reţelelor de socializare că a primit sprijinul unor ''soldaţi curajoşi'' şi a iniţiat ''faza finală'' a înlăturării lui Maduro, lansând totodată un apel către populaţie şi armată să-l susţină

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel