Venezuela denunţă o ''încălcare a spaţiului său aerian'' de către un avion C-17 american

Eduard Pascu |
Data publicării:

Venezuela a denunţat o ''încălcare a spaţiului său aerian'' joi de către un avion american ''de transport militar'' în nord-vestul teritoriului său, la graniţa cu Columbia, relatează sâmbătă AFP.

”Forţa Armată Naţională Bolivariană denunţă încălcarea spaţiului aerian venezuelean de către un avion de transport militar C-17 aparţinând forţei aeriene americane, fapt care a avut loc joi, 22 iulie”, potrivit comunicatului difuzat vineri de armată, care menţionează o ”provocare flagrantă”, transmite Agerpres.

Avionul a petrecut ”trei minute”, între ”20:47 şi 20:50”, ”zburând 14 mile marine deasupra zonei de vest a Sierra de Perija”, conform comunicatului care precizează că ”avioane americane” au ”încălcat” de 21 de ori spaţiul aerian venezuelean în acest an.

Potrivit autorităţilor de la Caracas, această ”încălcare” face parte din ”exerciţii militare” desfăşurate în Columbia.

La 16 iulie, armata columbiană a anunţat că desfăşoară manevre aeriene comune cu ”forţele aeriene americane”.

Venezuela menţionează faptul că nu ”exclude alte acţiuni ostile” care îi subminează ”suveranitatea” şi ”integritatea teritorială”, acuzând forţele armate americane şi columbiene că efectuează ”operaţiuni de recunoaştere a spaţiului geografic venezuelean”.

”Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a dat ordine” armatei, cerându-i ”să răspundă cu forţă la orice agresiune”, se arată în comunicat.

Venezuela nu mai are relaţii diplomatice cu Statele Unite şi Columbia, cei doi principali adversari ai săi pe scena internaţională.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel