Venezuela, confruntări la frontieră: Armata a deschis focul la granița cu Brazilia. Cel puțin un civil și-a pierdut viața

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

În urmă cu puțin timp, o persoană a fost ucisă și alte cel puțin 12 persoane au fost rănite după ce soldații au deschis focul în apropiere de granița dintre Venezuela și Brazilia.

Potrivit informațiilor din presa externă, un grup de civili ar fi încercat să blocheze închiderea unui punct de trecere a frontierei dintre Venezuela și Brazilia. Închiderea graniței are ca scop oprirea intrării în țară a ajutor umanitar pe care Maduro îl consideră un pretext pentru o intervenție militară.

Potrivit Bloomberg, civilii au încercat să blocheze un convoi de tancurile ale armatei și efective ale Gărzii Naționale care se deplasau pentru închiderea frontierei. Astfel, soldații au folosit gaze lacrimogene și au deschis focul. În urma confruntărilor o femeie a fost ucisă și cel puțin alte 12 persoane au fost rănite.

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat ieri închiderea totală a frontierei terestre cu Brazilia, cu două zile înainte de data anunţată de opozantul Juan Guaido pentru intrarea ajutorului umanitar în ţară.

Guvernul venezuelean încearcă să prevină intrarea în ţară a unor ajutoare umanitare, pe care le consideră un pretext pentru o intervenţie militară americană. Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro s-a alăturat Statelor Unite în promisiunile de ajutor umanitar pentru Venezuela.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel