Velier ucrainean cu cinci persoane la bord, remorcat până în Portul Constanţa

Sebastian Florea / 17 aug 2019 / 22:31

Marinarii unui yacht ucrainean cu vele, aflat în imposibilitatea de a guverna nava, a primit ajutor din partea şalupei Artemis, a Agenţiei Române pentru Salvarea Vieţii Omeneşti pe Marea (ARSVOM).

Ambarcaţiunea, aflată în derivă pe mare, a fost remorcată şi adusă în Portul Constanţa în siguranţă, conform salvatorilor.

Potrivit sursei citate sâmbătă după-amiază, la ora 15.45, şalupa de salvare Artemis, a ARSVOM, a ieşit pe mare pentru a acorda asistenţă unui velier ucrainean aflat în imposibilitatea de guverna ambarcaţiunea de agrement, ce avea la bord două cupluri şi un băiat de 8-9 ani, toţi de naţionalitate ucraineană.

Referitor la operaţiunea de salvare, dispecerul de serviciu al ARSVOM, Robert Robescu, a declarat că velierul ucrainean aflat în dificultate a fost interceptat şi remorcat de către echipajul de pe Artemis în zona pasei de intrare în Portul Constanţa, din larg, de la o distanţă de aproximativ 1,5 mile maritime.

'Operatorii din cadrul Centrului de Coordonarea Salvării pe Marea (MRCC) au primit informaţia că nava cu vele se află în dificultate de guvernare, travers de Portul Constanţa, şi astfel au alarmat echipajul ARSVOM care a ajuns în timp util pentru a remorca ambarcaţiunea şi a o pune în siguranţă, în port, împreună cu echipajul de la bord', a declarat pentru Agerpres Robert Robescu.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy