Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE după declaraţiile la adresa MS Margareta

Tudor Curtifan / 26 noi 2019 / 17:22

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a dispus convocarea la sediul MAE a ambasadorului Rusiei, după ce acesta a făcut mai multe declaraţii jignitoare la adresa Majestăţii Sale, Margareta, custodele Coroanei române.

Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei la Bucureşti, va trebui să dea explicaţii pentru postarea jignitoare de pe Facebook-ul Ambasadei Rusiei în România. 

Ambasada Rusiei i s-a adresat MS Margareta, peiorativ, numind-o „o persoana de sânge regal" sau „doamna Margareta" și a acuzat-o că a preluat ”mantaua de strateg geopolitic”.

 

De unde a pornit scandalul diplomatic

 

În cadrul unei întrevederi cu corpul diplomatic, MS Margareta a subliniat tensiunile din regiune după acțiunile tot mai agresive ale Federației Ruse din ultimii ani. Custodele Coroanei române a amintit de atacul Rusiei asupra Georgiei, intervenția din Orientul Mijlociu, anexarea Crimeei și întreținerea conflictului din Donbas, estul Ucrainei și a denunțat ”odiosul Pact Ribbentrop-Molotov semnat de dictaturile ucigașe ale secolului al XX-lea”, scrie DC News.

Redăm mesajul Ambasadei Rusiei în România:

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy