Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE după declaraţiile la adresa MS Margareta

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a dispus convocarea la sediul MAE a ambasadorului Rusiei, după ce acesta a făcut mai multe declaraţii jignitoare la adresa Majestăţii Sale, Margareta, custodele Coroanei române.

Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei la Bucureşti, va trebui să dea explicaţii pentru postarea jignitoare de pe Facebook-ul Ambasadei Rusiei în România. 

Ambasada Rusiei i s-a adresat MS Margareta, peiorativ, numind-o „o persoana de sânge regal" sau „doamna Margareta" și a acuzat-o că a preluat ”mantaua de strateg geopolitic”.

 

De unde a pornit scandalul diplomatic

 

În cadrul unei întrevederi cu corpul diplomatic, MS Margareta a subliniat tensiunile din regiune după acțiunile tot mai agresive ale Federației Ruse din ultimii ani. Custodele Coroanei române a amintit de atacul Rusiei asupra Georgiei, intervenția din Orientul Mijlociu, anexarea Crimeei și întreținerea conflictului din Donbas, estul Ucrainei și a denunțat ”odiosul Pact Ribbentrop-Molotov semnat de dictaturile ucigașe ale secolului al XX-lea”, scrie DC News.

Redăm mesajul Ambasadei Rusiei în România:

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel