Val de atacuri în Donbas. Un alt soldat al Ucrainei a fost ucis în atacurile separatiștilor susținuți de Rusia

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Armata Ucrainei, comemorându-i pe soldații căzuți în Donbas, sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Armata Ucrainei, comemorându-i pe soldații căzuți în Donbas, sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Amata ucraineană a comunicat miercuri că, în ultimele 24 de ore, s-a confruntat cu 16 atacuri lansate asupra poziţiilor sale de către separatiştii proruşi, care au utilizat mortiere, lansatoare de grenade şi mitraliere, un soldat şi un civil ucraineni fiind ucişi, într-al doilea incident soldat cu victime în doar câteva zile în Donbas, în estul Ucrainei, relatează Agerpres, care citează AFP.

Într-un comunicat pe Facebook, armata ucraineană precizează că "trei soldaţi au fost răniţi de schije, dintre care unul a decedat la spital". Un soldat ucrainean îşi pierduse viaţa duminică.

Un civil a fost ucis într-un alt bombardament la Novoselivka Druha, o localitate aflată sub controlul Kievului în regiunea Doneţk, a indicat pe Facebook şeful administraţiei regionale, Pavlo Kirilenko.

Armata ucraineană şi separatiştii proruşi se opun în această regiune din 2014 într-un conflict care s-a soldat deja cu peste 13.000 de morţi. Dacă acordurile semnate în 2015 au permis reducerea violenţelor, care încă se mai produc sporadic, făcând victime, în timp ce soluţionarea politică a conflictului se află în impas.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel