Uzinele din Ucraina au furnizat materie primă întreprinderilor militare rusești. Kievul impune sancțiuni împotriva unui oligarh ucrainean

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse - Facebook
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse - Facebook

Ucraina a impus vineri sancţiuni oligarhului ucrainean Dmitri Firtaş pentru vânzarea de produse pe bază de titan unor întreprinderi militare ruseşti, a anunţat preşedinţia ucraineană, notează Agerpres, citând AFP.

Într-o declaraţie pe site-ul său, preşedinţia ucraineană a indicat că a impus magnatului "un pachet de sancţiuni", fără a oferi detalii.

"Potrivit serviciilor securităţii de stat şi informaţii, uzinele de prelucrare a titanului ale omului de afaceri au furnizat materie primă întreprinderilor militare ale Federaţiei Ruse", se adaugă în comunicat.

Dmitri Firtaş, una din cele mai mari averi din Ucraina şi fost apropiat al ex-preşedintelui prorus Viktor Ianukovici, este căutat în Statele Unite pentru corupţie şi delapidare.

 

Firtaş, un personaj controversa, apropiat de ruși. Oligarhul a fost condamnat în SUA și se află în Austria



El a fost arestat în Austria în martie 2014 în baza mandatului internaţional de arestare emis în Statele Unite, iar în 2019 Curtea Supremă a ţării a decis că poate fi extrădat.

Omul de afaceri a rămas însă în Austria, unde a atacat decizia autorizând extrădarea sa. Dmitri Firtaş poate rămâne în Austria până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti.

Dacă este extrădat, oligarhul, care respinge toate acuzaţiile împotriva sa, riscă ani de închisoare.

Ucraina luptă împotriva separatiştilor proruşi din regiunile Doneţk şi Lugansk, în estul ţării, începând cu 2014, după anexarea Peninsulei Crimeea la Rusia.

Kievul acuză Moscova că trimite în zonă arme şi oameni pentru a alimenta conflictul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel