Ucrainenii au atacat cu drone o importantă uzină aeronautică din Rusia (Foto): Ruşii îşi repară aici aeronavele de tip Tu-95 și Il-76, inclusiv avioane de cercetare A-50

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Au apărut imagini din satelit cu uzina aeronautică Beriev din orașul Taganrog, care a fost atacată de drone în dimineața zilei de 9 martie. Imaginile au fost publicate de către grupurile de analişti OSINT pe rețeaua X (Twitter). Imaginile din satelit publicate, care au fost realizate în după-amiaza zilei de 9 martie 2024, indică faptul că uzina aeronautică din Taganrog a fost atacată de drone. De asemenea, pe acoperișul unui hangar există urme ale unui foc, ceea ce indică faptul că a avut loc un incendiu. Trebuie menționat faptul că hangarele atacate erau locul final de asamblare pentru aeronave.

Trebuie menționat că întreprinderea a fost folosită pentru a repara aeronave de tip Tu-95 și Il-76. În plus, potrivit experților OSINT, unul dintre avioanele radar A-50, surprins în imaginile din 8-9 martie, nu este prezent în incinta uzinei.

În același timp, a fost prezent în imaginile din 29 februarie. Nu se știe unde s-a dus aeronavă, dar dacă a fost mutată în hangar, este probabil că a fost avariată.

Reamintim că în dimineața zilei de 9 martie 2024, un număr mare de drone au atacat o uzină de avioane din orașul Taganrog, Rusia, unde sunt reparate și fabricate avioane militare speciale, inclusiv avioane de cercetare radar cu rază lungă de acțiune A-50.

În timpul unui atac nocturn cu drone asupra uzinei de aviație Beriev din orașul rus Taganrog, ținta principală a fost un avion A-50 al Forțelor Aerospațiale Ruse care se afla aici pentru reparații și modernizare. Acesta este avionul care a fost atacat de drone necunoscute anul trecut pe aerodromul militar Machulishchi din Belarus. Acest lucru a fost raportat de canalele rusești Telegram.

La momentul respectiv, s-a transmis că aproximativ 41 de drone au vizat diverse instalații militare din oraș. Potrivit locuitorilor din zonă, ar fi auzit cel puțin 5 explozii.

Trebuie menționat că atacul a avut loc după ce șeful Rostec, Serghei Chemezov, a anunțat că firma va relua producția acestui tip de avion.

Potrivit acestuia, reluarea producției se datorează necesității acestor avioane de către forțele aerospațiale ruse, precum și interesului manifestat de alte țări.

El a precizat că producția va fi reluată cu siguranță, deoarece compania are capacitatea de a produce atât stația radar, cât și aeronavele propriu-zise.

Reluarea producției se datorează în primul rând pierderii aeronavelor A-50 în primele două luni ale anului 2024. Ambele s-au prăbușit în apropierea Mării Azov. Prima aeronavă pierdută a fost un A-50U cu numărul de coadă RF-50601, care a fost doborât de forțele de apărare aeriană ucrainene deasupra Mării Azov la 15 ianuarie 2024.

Al doilea A-50 a fost doborât deasupra teritoriului Krasnodar la 23 februarie 2024. Numărul de coadă și versiunea avionului nu au fost comunicate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel