US Navy vrea o flotă mai rapidă și mai multe nave fără echipaj

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Mărimea și compoziția actuală a US Navy, rata anuală de achiziție a navelor, noi planuri de construcție navală și capacitatea industriei americane de a executa planurile de construcție a Marinei au fost problemele supuse atenției într-un raport înaintat Congresului SUA.

 

 

În decembrie 2016, US Navy a lansat un obiectiv de structură a forței format din 355 nave de anumite tipuri și mărimi. Ținta de 355 de nave a fost aprobată de decidenții politici ai SUA pe 12 decembrie 2017, transmite USNI News.

US Navy și Departamentul Apărării lucrează din 2019 pentru o nouă arhitectură de flotă mai distribuită, cu o proporție mai mică de nave mari dar mai multe nave mai mici și un al treilea nivel: nave mari fără echipaj.

Pe 17 iunie 2021, US Navy a prezentat un document de construcție navală pe un interval mai mare de timp, care reprezintă strategia Administrației Biden: o flotă mai dinamică, incluzând 321 până la 372 de nave cu echipaj și 77 până la 140 de nave mari fără echipaj de tip drone.

În bugetul pe anul 2022 US Navy solicită 18,1 miliarde de dolari pentru achiziționarea a opt nave noi, inclusiv două submarine de atac din clasa Virginia (SSN), un distrugător din clasa Arleigh Burke (DDG-51), o fregată din clasa Constellation (FFG-62), o navă de aprovizionare din clasa John Lewis (TAO-205); două nave de remorcare și salvare și o navă de supraveghere oceanică TAGOS (X).

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel