US Navy va cumpăra rachete Sidewinder AIM-9X

Eduard Pascu / 12 aug 2019 / 12:21

Marina americană intenționează să cumpere aproape 1.400 de noi rachete aer-aer AIM-9X Sidewinder în configurațiile Block II și Block II +.

Comandamentul Naval Air Systems a anunțat săptămâna trecută că  intenționează să cumpere rachete aer-aer și sol-aer.

Conform observației, achizițiile de producție Sidewinder vor include o cantitate maximă de 1.400 de rachete tactice, rachete de antrenament aerian (CATM), rachete speciale de antrenament aerian (NATM) și rachete de încercare (CTM), cu piese de rezervă, containere, antrenamente asociate, rachete de testare, unelte și echipamente speciale de testare, kituri de instruire, kituri de întreținere și alte accesorii și date conexe. NAVAIR intenționează să acorde această achiziție către Raytheon Missile Systems ca principal contactor.

Site-ul companiei spune că racheta AIM-9X Sidewinder este cea mai avansată rachetă de urmărire în infraroșu, de scurtă durată, aer-aer și sol-aer din lume. Este configurată pentru instalarea ușoară pe o gamă largă de aeronave moderne, inclusiv avioanele F-15, F-16, F/A-18, E/A-18G, F-22 și F-35.

Versiunea actuală, racheta AIM-9X Block II, se află în al 16-lea an de producție. Aceasta a fost reproiectată și echipată un dispozitiv de siguranță cu aprindere digitală care îmbunătățește manevrarea și siguranța în zbor. De asemenea, dispune de echipamente electronice actualizate care permit îmbunătățiri semnificative, inclusiv capacitatea de blocare după lansare, folosind o nouă legătură de date a armelor pentru a sprijini dincolo de țintele vizuale.

Vezi și: Raytheon va fabrica sistemul de rachete ghidate de RAM pentru SUA și Japonia

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy