US Navy testează drone marine în cadrul programului Next Generation Small-Class

Eduard Pascu |
Data publicării:

Departamentul Apărării al SUA a anunțat că au fost selectate două prototipuri de drone subacvatice (UUV) pentru US Navy, în vederea efectuării unor teste, transmite Jane.

Defense Innovation Unit din cadrul Departamentului Apărării a acordat două contracte separate pentru furnizarea de UUV-uri prototip în vederea evaluării de către US Navy în cadrul programului Next Generation Small-Class.

Acest program prevede folosirea de UUV de dimensiuni reduse, care să poată fi ușor de configurat pentru a satisface cerințele mai multor utilizatori din cadrul US Navy. Flexibilitatea în configurarea platformei, capacitatea de a integra noi senzori, software, autonomie și o varietate de surse de alimentare au fost câteva dintre cerințele Departamentului Apărării.

Una dintre dronele testate este cea furnizată de compania Hydroid care a anunțat, în februarie 2020, că a livrat  către US Navy un prototip, REMUS 300 UUV, pentru evaluare. REMUS 300 are un diametru de 190 mm și măsoară între 1.850 și 2.510 mm lungime - cu o greutate între 36-58 kg - în funcție de configurația sa. Poate naviga până la adâncimea de 305 m.

UUV dispune de module de energie care pot fi modificate, care permit operatorilor să își personalizeze autonomia în funcție de cerințele misiunii. De obicei, se deplasează cu viteze între 3 și 4 kt, dar acest lucru poate fi crescut la 8 kt folosind propulsoare de mare viteză. Arhitectura modulară și deschisă facilitează integrarea de noi sarcini, senzori și algoritmi.

Echipamentele opționale pot include un modul energetic mai mare pentru misiuni extinse, precum și echipamente suplimentare pentru stocarea datelor. 

Departamentul Apărării al SUA nu a spus însă și care este cea de a doua companie care este evaluată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel