US Navy se echipează cu noul radar aerian AN/SPN-50

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Navy a prezentat pentru prima dată noul model de radar de trafic aerian pentru echiparea navelor AN / SPN-50, pe 23 octombrie, la Webster Field din St. Inigoes, Maryland, transmite defence blog.

Conform unui comunicat de presă recent al US Navy, AN/SPN-50, care se află în prezent în faza de dezvoltare este programat să intre în producție de serie anul viitor.

Radarul AN/SPN-50 va începe să înlocuiască actualul sistem de radar aflat în dotarea US Navy, AN/SPN-43C, care echipează portavioanele din clasa Nimitz și navele de atac amfibie.

„Actualul radar funcționează de la mijlocul anilor ’60, iar în timp ce misiunea și procedurile sale rămân stabile, îmbătrânește, iar tehnologia sa analogă prezintă limitări de performanță inerente. Este necesară o actualizare a tehnologiei pentru a închide lacunele și a reduce aceste limitări de performanță", a declarat managerul de program cap. Kevin Watkins.

AN/SPN-50 oferă poziția aeronavei, semnalul radar la o rază mai mare. Controloarele de trafic aerian utilizează datele pentru secvențierea și separarea aeronavelor, identificarea și reținerea spațiului aerian, alertele de siguranță, prelucrarea vremii și instrucțiunile pentru aterizare.

Noul sistem de radar digital îmbunătățește detectarea, urmărirea țintelor și elimină restricțiile de spectru care sunt în prezent cu radarul AN/SPN-43C.

AN/SPN-50 se bazează pe sistemul de radar activ, Sea Giraffe Agile Multi-Beam (AMB), în prezent operațional pe navele de luptă ale US Navy. Statele Unite ale Americii folosesc Sea Giraffe AMB din 2005 pe navele LCS clasa Independence pentru supravegherea aerului și a mării.

În plus, AN/SPN-50 oferă o compatibilitate cu radarul Enterprise Air Surveillance (EASR), în timp ce EASR și AN/SPN-43C nu sunt compatibile.

Primele două sisteme AN/SPN-50 sunt programate să fie instalate - unul pe portavionul USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69), pentru testarea operațională, și pe viitoarea navă de asalt amfibie Bougainville (LHA-8), care este în prezent se construiește. În total 25 de radare AN/SPN-50 sunt programate să fie achiziționate până în anul 2028.

Vezi și: US Navy a testat portavionul USS Gerald R. Ford în Oceanul Atlantic - Video 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel