US Navy și US Marine Corps modernizează flotele de elicoptere UH-1Y și AH-1Z

Eduard Pascu / 18 dec 2019 / 09:55

Departamentul Apărării din SUA a anunțat atribuirea unui contract pentru modernizarea flotelor de elicoptere ale US Navy și US Marine Corps, UH-1Y și AH-1Z, transmite defence blog. 

Contractul se ridică la peste 815 milioane de dolari și acoperă repararea, modernizarea sau înlocuirea a 35 de echipamente utilizate pe elicopterele UH-1Y Venom și AH-1Z Viper. Lucrările vor fi efectuate la fabricile Bell din Fort Worth, Texas și Cherry Point, Carolina de Nord.

UH-1Y Venom este cel mai important upgrade făcut vreodată la venerabilul elicopter H-1. Principala modernizare constă în montarea unui nou sistem de rotor cu patru lame, tot din materiale compozite cu rezistență la gloanțe de până la calibrul 23 de mm.

Alte modernizări constau în motoare și cutii de viteze modernizate, cockpit digital, dotat cu display-uri multifuncționale. Motorul permite o capacitate crescută de transport, o autonomie mai mare datorită consumului redus de carburant. Noile echipamente spune Departamentul Apărării vor fi mult mai ușor de întreținut de mecanicii US Marine Corps.

Bell AH-1Z Viper este singurul elicopter din producție echipat cu rachetele anti-blindaj și aer-aer AIM-9 Sidewinder care oferă cele mai avansate capabilități de luptă aer-aer.

Vezi și: Cehia cumpără elicoptere Bell AH - 1Z Viper

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy