US Navy îşi completează flota de nave cu cel mai nou distrugător din clasa Arleigh Burke

S.I. Catalin / 12 Martie 2021 / 20:19

Marina SUA a anunțat, la începutul acestei săptămâni, că a acceptat în serviciu cel mai nou distrugător cu rachete ghidate, USS Daniel Inouye (DDG 118), de la constructorul naval General Dynamics Bath Iron Works.

Șantierul naval General Dynamics Bath Iron Works a livrat distrugătorul USS Daniel Inouye (DDG 118) către Marina SUA pe 8 martie 2021.

Conform unui comunicat de presă, livrarea distrugătorului USS Daniel Inouye reprezintă transferul oficial al navei de la constructor naval la Marina SUA. Înainte de livrare, nava a efectuat cu succes o serie de teste pe mare pentru ca marinarii US Navy să verifice dacă toate echipamentele şi sistemele instalate funcționează în condiții optime.

Construcția distrugătorului Daniel Inouye a început în anul 2014 și trebuia livrat către Baza Pearl Harbor a US Navy  în anul 2018. Din cauza modificărilor aduse programului de construcție privind implementarea unor noi echipamente, construcția navei s-a prelungit până în 2020. 

USS Daniel Inouye este al 68-lea distrugător din clasa Arleigh Burke și este una dintre cele 21 nave aflate cuprinse în programul DDG 51.

Nava este configurată ca un distrugător Flight IIA, care permite proiectarea puterii și oferă un timp de reacție rapid, o putere mare de foc și o capacitate crescută de contramăsuri electronice pentru apărare antiaeriană. Daniel Inouye are o lungime de 152,5 metri lungime și 18 de metri lățime, cu un deplasament de 9.496 tone.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy